Tisztelt Cégvezető Úr/Asszony!

 

A táplálékallergia, táplálékintolerancia az élelmiszeripar termékeit fogyasztók egyre nagyobb hányadát érinti. A táplálékallergiában (intoleranciában) szenvedő ember a tüneteket kiváltó táplálékot vagy táplálék összetevőt nem fogyaszthatja. Gyártóknak, fogyasztóknak egészségügyi és táplálkozási szakembereknek közös érdeke és felelőssége az élelmiszerbiztonság, hogy a széleskörű élelmiszerválasztékból minden túlérzékeny ember számára azt ajánljuk, amit egészsége károsodása nélkül elfogyaszthat. Ennek érdekében létrehoztuk Magyarországon is a

 

 Magyar Táplálék allergia, táplálékintolerancia

adatbank -ot,

amely lehetőséget nyújt, hogy az ÉLELMISZERGYÁRTÓK

minél nagyobb számban regisztráltathassák termékeiket!

 

Az Adatbank célja, hogy nyilvántartsa és megjelentesse azoknak az élelmiszeripari termékeknek a listáját, amelyek  a gyártók nyilatkozata alapján mentesek azoktól az összetevőktől, melyek túlérzékeny egyénekben allergiás reakciókat válthatnak ki. 

  

Az ADATBANK-ot a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékén a közhasznú Allergia Adatbank Alapítvány működteti.

 

Amennyiben élni szeretne a lehetőséggel, hogy regisztráltassa termékét, illetve belépjen a
Magyar Táplálék allergia és táplálékintolerancia adatbank-ba, vagy bővebb információra van szüksége, írjon nekünk, vagy kattintson a részletek nevű fájlra:


Részletek a 2015. évi termékregisztrációról

 2017. október 20. péntek, Vendel

KERESŐ